Open VLD-Aalst pleit voor een veiligere uitgaansbuurt na zoveelste rellen.

Aalst (redactie/mas) Dit weekend werd er zwaar gevochten in de Rozemarijnstraat, het derde ernstige feit op minder dan een maand tijd. Carlos De Troch, gewezen hoofdcommisaris Politie Aalst en Kurt Kiekens, vroegere uitbater van Cosa Nostra & Cirque Mystic, beiden Open VLD-kandidaten reageren en willen de agressie in het Aalstese uitgaansleven aanpakken.

Kurt Kiekens baatte jarenlang 2 cafés uit in het centrum en kent de problematiek dus door en door. Een veiligere uitgaansbuurt is een van zijn prioriteiten. Ook Carlos de Troch draagt veiligheid hoog in het vaandel en is als gewezen hoofdcommissaris dé man binnen Open Vld om dit probleem aan te pakken. Samen trokken ze naar de horeca-uitbaters in de Rozemarijnstraat.

Uit de gesprekken met de uitbaters blijkt “het meer dan noodzakelijk dat zowel de stad als de horeca een duidelijk signaal geven, want agressie heeft geen plaats in onze stad.”

Kurt Kiekens: “Horeca-uitbaters moeten alle feiten consequent melden bij de politie. Vechtpartijen, diefstal en andere strafbare feiten moeten beter en juister in kaart gebracht worden, want dat kan helpen om de juiste oplossingen te vinden. De politie en de preventiedienst moeten de uitbaters ook beter begeleiden in het neerleggen van hun klachten. Daarnaast zie ik een grotere rol weggelegd voor onze horecacoach.”

Carlos De Troch: “Meer gerichte patrouilles per fiets of te voet, in uniform en in burger, kunnen een adequaat middel zijn om de escalatie van geweld in het uitgaansleven te voorkomen. We moeten daarnaast ook bekijken of er niet nog locaties zijn waar we camera’s kunnenen moeten plaatsen, niet alleen in de uitgaansbuurt, maar in heel onze stad. Ik denk dan aan de Vaartstraat en de Graanmarkt of de omgeving Houtmarkt en zelfs Osbroek. Alleen zo kunnen we echt ontradend werken en kort op de bal spelen bij problemen. Camera’s mogen niet alleen gebruikt worden om na de feiten daders te herkennen, het politiekorps moet er op toezien dat het snel ingrijpt wanneer ergens iets gebeurt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here