Neuwkomers 14/10: Lore Vonck (SP.A-Haaltert)

Aalst (redactie/mas) We ontmoeten de jongste van alle Haaltertse kandidaten  in Aalst. Jong, maar daarom niet minder ervaren. “Is van alle jongeren op de lijsten het meest politiek bezig en heeft hier dus ook de meeste ervaring opgelopen. Ervaring die ze wil delen met Haaltert.” zegt ze zelf. Een grote mond heeft ze wel. Klein maar dapper.

Lore is 20 jaar en studente ergotherapie, vandaar haar grote interesse in welzijn.
“Er zijn veel ouderen in Haaltert, zij hebben recht op een kwaliteitsvol en amusant leven. daarvoor wil een Lokaal Diensten Centrum opstarten waar ze terecht kunnen voor vele cursussen, hobby’s, een babbeltje in de cafetaria.

En dit allemaal bereikbaar dankzij een vervoersregeling van en naar het LDC. Het is niet omdat ik een jongere ben, dat ik niet denk aan de oudere generatie. Intergenerationele solidariteit is belangrijk!”, vertelt de jonge ideologe.
Als jongere heeft ze uiteraard ook een visie over de toekomst van Haaltert: “Als jongere verdedig ik natuurlijk ook de jongerenbelangen. Studenten moeten de mogelijkheid krijgen goedkoop te kunnen sporten, waarom geen Finse piste in Haaltert? Buiten sport, hebben jongeren nood aan steun in hun verenigingsleven en een heropleving van de jeugdhuizen. Haaltert verliest vele van zijn jongeren aan Aalst, tijd dat ze ook in hun eigen dorp terechtkunnen.”
Lore is gepokt en gemazeld in het socialisme. Na Animo Aalst en Animo StuGent verkozen in oktober 2011 als nationaal bestuurslid van de jongerenpartij Animo en in maart 2011 gevraagd door sp.a als coördinator voor alle jongere kandidaten binnen onze provincie. Verder leidt ze het Rood Netwerk, een samenwerking van jonge sp-a’ers met de vakbond.
Vrijwillig werken voor de politiek is haar grootste tijdvreter.  “Je leert er zoveel van, ontmoet vele gelijkgezinden die je vrienden worden en gaat er af en toe een toog-discussie mee aan in je favoriete café. Leerrijk en plezier tegelijk.” aldus de Haaltertse, die ook in de naburige stad Aalst geen onbekende is. ” Ik ga graag mee betogen met de vakbonden voor onze rechten. Iets wat ik van mijn vader heb overgenomen die jaren deligéé van de Gates was.”
Elke zomer gaat ze op internationaal zomerkamp om te kunnen debatteren en feesten met socialisten van heel de wereld. Een echte verrijking!  En… ze houdt van multiculturele feestjes. “Wit of zwart, we zijn allemaal ‘mens'” vertelt ze.
Haar vriend en kabinetard Stijn Mergan komt in Aalst ook op voor de verkiezingen. Ooit zullen ze moeten kiezen, Aalst of Haaltert? Maar voorlopig geeft Lore Vock op de 6de plaats SP.A in Haaltert het beste van zichzelf…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here