28ste Schotse Beurs in Gentse ICC

Wie kennis wil maken met de Schotse cultuur en levenswijze moet zaterdag 18 en zondag 19 februari eens binnenstappen in het Internationaal Congrescentrum in Gent. Op de Schotse Beurs van de Vlaams Caledonische Society komen alle aspecten van Schotland aan bod. Er zijn niet alleen toeristische standen die alle mogelijke reisinformatie verschaffen maar er is een hele brok cultuur voorhanden. Pipe Bands, Highland, Schotse Country en Celtic dansen en een folkgroep maken er het mooie weer. Maar er zijn ook leuke dingen kopen. Zo zijn er typische Engelse en Schotse zaken zoals kilts en Keltische juwelen te koop. Maar er zijn ook breiwaren, kleding, whisky en lekkernijen te koop.

Er zijn dit jaar een aantal nieuwigheden op de beurs. Zo is er een whiskyeiland, een unieke gelegenheid om kennis te maken met tientallen verschillende soorten whisky. Je mag niet zeggen dat je niet van whisky houdt voor je hier geproefd hebt want het aantal smaken loopt veel sterker uiteen dan je wel zou vermoeden. Zie je sterretjes dan heb je misschien een glaasje te veel op maar het is ook mogelijk dat je je laat meeslepen door de Schotse verhalen. Auteurs van kinderverhalen lezen voor uit eigen werk. Als afsluiter op zondagmiddag is er tenslotte een Mass Pipe Band waar drie Pipe Bands gezamenlijk optreden.

De Vlaams Caledonische Society (VCS) werd in 1977 gesticht in Gent. Deze vereniging stelt zich ten doel de culturele banden met Schotland belangeloos uit te bouwen en/of te verstevigen. Dit statutaire doel wordt nagestreefd door het inrichten van allerlei activiteiten die verband houden met Schotland (zoals de inmiddels bekend geworden Schotse Beurs).
In de schoot van de VCS zijn een aantal groepen actief zoals de Country dancers, de Irish dancers en de Highland dancers. Om lid te worden volstaat het om

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here