Laat in Aalst naar je borsten kijken!

Aalst (redactie) In de maand oktober – internationale borstkankermaand – wordt het Vlaams bevolkingsonderzoek naar borstkanker op een kleurrijke manier in de kijker gezet. Gezonde vrouwen, creatieve vrouwen, elegante vrouwen, sportieve vrouwen, vrouwen met pit, gezellige vrouwen en nog zoveel meer… 

Tijdens de maand oktober besteden steden en gemeenten in Oost- en West-Vlaanderen speciale aandacht aan borstkanker. Ook Aalst neemt deel aan “Actie 2012 – Kleurrijke en smaakvolle actie borstkankeropsporing”. Deze actie wil het Vlaams bevolkingsonderzoek naar borstkanker op een kleurrijke manier onder de aandacht brengen.

Het bevolkingsonderzoek heeft tot doel borstkanker vroegtijdig op te sporen en zo de kans op herstel te verhogen. Vrouwen tussen 50 en 69 jaar kunnen daarom om de twee jaar gratis hun borsten laten onderzoeken. Alle Aalsterse vrouwen in deze leeftijdscategorie krijgen deze maand één van deze postkaartjes in de bus.

Gans de maand november kan ook de interactieve tentoonstelling bezocht worden in het Daenshuis, St Annalaan 41 te 9300 Aalst. Info en reservatie op het nr 053 78 10 16.

Actie 2012 is een initiatief van de 7 Oost-en West-Vlaamse LOGO’S (Lokaal
Gezondheidsoverleg) en de 3 CBO (Centra voor Borstkankeropsporing)
Meer info : Logo Dender vzw, Kareelstraat 100 bus 1 – 9300 Aalst, telefonisch bereikbaar
op het nr 053 41 75 58, logo@logodender.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here