Haaltert Internationaal gaat vreemd

Haaltert Internationaal stelde begin dit jaar de succesvolle Titanic-herdenking voor en vestigde hiermee de aandacht op de oude migraties uit onze streken naar Amerika en Canada. Ondertussen wonen en werken vandaag vele dorpsgenoten in nabije of verre landen van de wereld.

Vele gemeenten worden eveneens steeds internationaler, zo ook Haaltert en zijn deelgemeenten Denderhoutem, Heldergem en Kerksken.

Om dit internationale karakter van Haaltert te illustreren wil Haaltert Internationaal ter gelegenheid van de werelddag van de Verenigde Naties op de vooravond van jaarmarkt, 24 oktober, de inwoners van Haaltert met familiebanden of contacten in andere landen en ook inwoners van vreemde origine uitnodigen op een gezellige receptie in het gemeentehuis op woensdagavond 24 oktober 2012 om 19u30 Hoogstraat 40, 9450 Haaltert. Het koor Dwarsbalk zorgt er voor de muzikale internationale noot.

Haaltert Internationaal doet daarom een oproep aan alle inwoners die verrassende contacten hebben door familie, buren, vrienden of eigen verblijf in andere landen deze verschillende nationaliteiten uit te nodigen. Daarom rekent de organisatie “Haaltert Internationaal” graag op uw medewerking om de “ambassadeurs of vertegenwoordigers” van die landen te signaleren.

Dat kan bij ann.debouvere@haaltert.be of paul.ghijsels1@telenet.be voor Haaltert Internationaal, liefst vóór maandag 15 oktober. Zij zorgen dan voor een persoonlijke uitnodiging. Samen zetten wij op 24 oktober Haaltert op de wereldkaart, Verenig De Naties in Haaltert.

(Bron: Koninklijke Muziekmaatschappij De Jonge Kunstminnaars Haaltert)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here