Puurse afghanen komen vechten in Aalst-centrum.

Aalst. (redactie) Het blijft rommelen om en rond de Sint Martinuskerk in Aalst tijdens de uitgaansuren. Dit weekend was het weer van dattum in de Rozemarijnstraat.  Twee Afghanen uit Puurs gingen op de vuist nadat ze wegens wangedrag niet langer in danscafé Cirque Mystic binnen mochten.

Na een tijdje kwamen ze met Afghaanse vrienden terug, en gingen ze het personeel en toevallige omstaanders te lijf rond 2.30 uur ’s nachts. Onder meer door met hun broeksriemen in het rond te gaan zwaaien. Een vaste klant werd zelfs op spoed behandeld.

In horecamiddens is er kritiek op de Aalsterse politie die ruim 20 minuten op hun komst liet wachten. De daders konden wel opgepakt worden, maar werden na verhoor vrijgelaten, omdat ze zelf ook klacht indienden tegen de gekwetste klant.

Uitbarter  Stijn Callebaut laat aan de collega’s van de persgroep weten zelf ook nog klacht te zullen indienen, in de hoop dat het dossier niet wordt geseponeerd.

Het wordt stilaan het uur van de waarheid om te kijken of de dure camera’s in de binnenstad hun vruchten afwerpen. We kunnen ons ook de vraag stellen wat er zo speciaal is aan het Aalsterse uitgangsleven dat Afghanen uit Puurs hier amusement en vertier komen zoeken? Of komen ze met voorbedachte rade naar Aalst? Wordt zeker vervolgd…

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here