Hoe kort zijn de Nederlandse lontjes?

Hoe kort zijn de Nederlandse lontjes? Met de online test, die bestaat uit 9 prikkelende meerkeuzevragen en is samengesteld door deskundigen, weet je binnen enkele muisklikken of je een lang of juist kort lontje hebt. Maar ook wat je er aan kunt doen om je lontje wat te verlengen (indien nodig). De test is onderdeel van de campagne 'Kort Lontje' die de stichting SIRE sinds augustus 2005 voert.

Alledaagse ergernissen
De Kort Lontje campagne gaat over alledaagse ergernissen en de buitenproportionele reactie daarop. De test is samengesteld door de psychologen Jan Bernard en Raymond Beerman, werkzaam bij De Waag – Centrum voor Ambulante Forensische Psychiatrie Volwassenen en Jeugd. Zij zijn uitgegaan van situaties die bijna iedereen wel herkent.

Zo kom je in de test een strenge conducteur tegen, een ophaalbrug, lange wachttijden bij een instantie en uiteraard ook file. De omschreven gebeurtenissen kunnen weliswaar irritatie opwekken, maar ze vragen zeker niet om een overtrokken reactie, zoals het uitschelden van de betrokkenen. Bij de uitslag worden de deelnemers hier op gewezen. Het is goed om voor je belangen op te komen, maar je moet niet doorslaan in (verbale) agressie.

Test de lengte van je lontje is te bezichtigen op de website: www.sire.nl/kortlontje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here