Nieuwkomers 14/10: Théodomir Nsengimana (CD&V)

Aalst.(redactie/mas) In 1998 kwam hij als politieke vluchteling uit Rwanda aan in het land van de oude kolonisator. Een land dat hij dankbaar is om de vele kansen die hij er kreeg. We hebben het over Théodomir Nsengimana, de nummer 40 op de CD&V-lijst. Een man die beter Nederlands spreekt dan vele Aalstenaars zelf.

Om en rond de Brug is Théodimir geen vreemde en binnen de oranjemiddens van Aalst kunnen ze er niet meer naast… een opvallende figuur. Niet alleen door zijn Afrikaanse afkomst.

Théodomir Nsengimana wil zijn persoonlijke ervaring op het gebied van integratie, diversiteit, onderwijs en werkgelegenheid inzetten voor een leefbaar Aalst. “Maar ik wil vooral graag iets terugdoen voor de samenleving die mij in 1998 welkom heeft geheten als een politieke vluchteling uit Rwanda. Een land dat me veel kansen heeft geboden”.

Théodomir Nsengimana werkt bij de federale overheid met twee diploma’s op zak: één van de UGent en ééntje van de VUB. Waarom een product van deze universiteiten dan toch op een christen-democratische lijst komt, moet U hem zelf vragen. Je komt hem wellicht nog wel tegen… is  het niet op de zaterdagmarkt, dan toch in de buurt van de Varkensmarkt.

Théodomir Nsengimana vindt dat Aalst teveel de maatschappelijke problemen doorschuift en ze te weinig direct aanpakt. Daar wil hij voor gaan. “Een leefbaar Aalst is enkel mogelijk indien iedere Aalstenaar als een volwaardige medemens wordt gezien en behandeld, maar vooral als iedereen inziet dat het een “en-en-verhaal” is. Rechten maar ook én vooral plichten.”

“Taalkennis en respect voor de wetten en de regels door iedereen zijn onontbeerlijk om van Aalst een aangename stad voor iedereen te maken.” weet Théodomir Nsengimana. Hij is getrouwd en de fiere vader van drie kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here