‘Europa: alles gaat te vlug’ zegt Mgr. Léonard.

Aalst (redactie/mas) “Europa verkeert in crisis op economisch, monetair en politiek vlak. Voor de Europese bisschoppen is één zaak duidelijk: alles gaat te vlug. Door een monetaire unie tot stand te brengen alvorens een zekere politieke en spirituele eenheid bereikt te hebben heeft men de zaken slecht aangepakt. En daarvan betaalt men vandaag de tol”. Dat zei mgr. Andre-Jozef Léonard, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, op de tweede dag van de vierdaagse bijeenkomst van de Europese bisschoppen in het Zwitserse St-Gallen.

“De mens is meer dan een individueel en sociaal wezen. Als de Europeanen hun belangstelling voor de politiek verliezen is dat omdat de menselijke en culturele dimensies van het Europese project uit het oog werden verloren”, aldus de prelaat.

“De mens leeft niet enkel van vrijheid en algemeen welzijn. Hij wordt gedreven door een ideaal”, stelde mgr. Léonard. Volgens de aartsbisschop dreigt Europa zijn rijke culturele erfenis te verliezen. ‘Europa heeft nood aan profeten”, zei de prelaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here