Baas de steeg neemt het politiek op voor de horeca.

Aalst (redactie/mas) De Steeg in de gezellige Sint Jorisstraat heeft al jaren iets met politiek. De vorige uitbater startte er politieke café’s en tot op vandaag kan en mag ‘Ieder zijn waarheid’ er zeggen. De baas op kop.

Op donderdag palmt radio Katanga De Steeg regelmatig in voor opnames. En nu neemt de 40-jarige baas Guy Van der Meersche zijn verantwoordelijkheid bij Open VLD. Een Vlaamsbewuste horecatijger op de 29ste plaats bij de liberalen.

“Met een aangename diversiteit van horeca in Aalst, wordt deze enorme troef nog altijd te weinig uitgespeeld in de Ajuinstad,” vertelt Guy. 

“Horeca-overleg is permanent nodig in Aalst. De horecamanager en de centrummanager zijn een stap in de goede richting. Toch kan de horeca zich te weinig vinden in de voorstellen die op tafel liggen. Er heerst een minder-goed gevoel. Meer horeca-overleg is nodig.” aldus de uitbater van De Steeg.

Een homogeen terrassenbeleid is ok, maar er wordt te weinig rekening gehouden met de investeringen die dit met zich meebrengt. Een realistische termijn, een goede begeleiding en ondersteuning, zijn hierbij noodzakelijk. Zo zou het afschaffen van de terrastax de horeca in de moeilijke tijden die het doormaakt, meer ademruimte geven. Waarom de horeca zelf niet laten beslissen wanneer ze hun terras buiten zetten, ook met Sint-Maarten, Kerst en in de winter. Eignelijk wensen we zomer- en winterterrassen in Aalst”

Om de klanten veilig thuis te brengen na een avondje uit, pleiten Van der Meersche samen met Philippe Kiekens en Bart Van den Neste voor overleg met de taxichauffers. Dit om te streven naar een vast tarief op Aalsters grondgebied , als aanvulling op het openbaar vervoer.

Ze hopen dat aan de wildgroei van nachtwinkels een einde komt in Aalst. “Niemand is gebaat met een overaanbod van niet verzorgde nachtwinkels, die vaak nacht- en buurtlawaai tot gevolg hebben.” zeggen Bart, Guy en Philippe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here