Philippe Kiekens (Open VLD Aalst) wil meer inzet voor de winkelstad.

Aalst (redactie/mas) Wie kent Philippe niet in het centrum van Aalst? Opgegroeid tussen de kopspellekes en de kostuums bij pa-zaliger in de Molenstraat, vandaag een Koninklijke carnavalist van LOL. Maar Philippe is zoveel meer dan carnaval, hij is gewoon ‘Zot van Oilsjt’. Niet dé zot van Oilsjt, zegt hij er voor de zekerheid bij.

Philippe Kiekens kent als geen ander de problemen van de winkeliers in de binnenstad. Ook op rechteroever, waar hij woont. “Netheid en leegstand blijven bronnen van ergernis en verdienen constant aandacht.” zegt Philippe. “Naast onze vele mooie winkels, is de leegstand een gegeven waar we niet naast kunnen. Een stedelijke webstek met te huren winkelpanden moet kandidaat-winkeliers een snel overzicht bieden.”

“Etalages van leegstaande winkelpanden kunnen toch tijdelijk gebruikt worden om op een kunstige en creatieve wijze mensen te informeren over evenementen en cultuurprojecten. Aalsterse kunstenaars kunnen een forum krijgen.” Bij Philippe is kunst nooit ver weg. “Maar onze straten moeten nog properder worden. De stad moet i.s.m. de partners, de lat hoger leggen. Ook op zondag.”

“Het prikkelproject en de premie voor gevelrenovatie dient verder uitgebouwd. Het zijn goede realisaties van de laatste jaren.”

“Als hedendaagse centrumstad moet er toch meer Wifi zijn in Aalst, hé?” stelt Philippe een retorische vraag. “Zelfs in het Belfort is er geen Wifi, waar toch ge gemeenteraden doorgaan. Free Wifi moet gepromoot worden bij de horeca. We hebben toch een horecacoach?” 

“Ik wil ook inzetten op parkeerplaatsen.” vertelt Philippe “Meer parkeermogelijkheden zijn primordiaal om Aalst Winkelstad verder uit te bouwen. We juichen de Hopmarktparking, de positieve onderhandelingen met de Postparking en het eindelijk goedgekeurde Parkeergeleidingssysteem toe. Maar er dient dringend extra nieuwe parkeergelegenheid bij te komen. Ondermeer op het Esplanadeplein alsook randparkings.”

“Vind je het geen tijd dat SMS-parkeren zijn intrede doet in de stad?  Mensen die in het handelscentrum werken moeten aan gunsttarieven kunnen parkeren in de binnenstad. We moeten niet altijd het warm water uitvinden, we kunnen ook leren van andere centrumsteden…” Philippe Kiekens weet waar hij heen wilt. Nu nog hopen dat Aalst hem die kans geeft…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here