Bart Van den Neste (Open VLD Aalst) bezorgt om toekomst Middenstand.

Aalst (redactie/Aalst) Bart Van den Neste heeft altijd wat zinnigs te vertellen. Tenzij het carnaval is… We ontmoeten hem op het terras waar hij groot werd. Het Paviljoen. Een korte babbel over de toekomst van Aalst Middenstandsstad.

Aalst is net een een ‘openlucht shoppingcenter'” vertelt Bart. “Dat maakt de stad zo uniek. Gekoppeld aan onze unieke sterstructuur, het ruim aanbod van winkels en een aangename diversiteit van horeca, wordt deze enorme troef nog altijd te weinig uitgespeeld.”

“Een aantrekkelijke shoppingstad is een veilige shoppingstad.” vertelt Bart Van den Neste.”Veiligheidscamera’s, een fietsbrigade, een lichtplan, mooie plantenhangers,… zijn positieve initiatieven. Toch moeten er meer agenten op straat (zowel in burger als uniform) in de binnenstad. Aanspreekbaar voor de mensen. Een Buurt Informatie Netwerk moet opgestart, naar het voorbeeld van het Wijngaardveld. Het bewees zijn nut.”

“Aalst-winkelstad verder aanmoedigen en promoten. Dat moet de komende jaren gebeuren. Er is een centrummanager, maar er moet nog een tandje bijgestoken worden.” horen we hier een toekomstig raadslid spreken? “De stad krijgt een coördinerende rol in een middenstands- en horecagids, met de daarbijhorende webstek. Aantrekkelijke promotieprojecten in samenwerking met de middenstand zien het levenslicht, zoals o.a. een stedelijk systeem van promo- en cadeaubonnen.”

“Samen met toerisme, wordt een ‘Dagje Gezellig Aalst’ gepromoot. Een toeristische trekpleister koppelen aan de ontdekking van onze unieke winkels en horeca. De gids 365.be met een oplage van 1 miljoen exemplaren biedt hiervoor de oplossing.”

“Naast de eigen bevolking informeren, moet Aalst meer investeren in promotie buiten de stad. En de Middenstandsraad moet veel actiever gaan werken….”

“Weet je Miguel,” zegt Bart, “Aalst heeft alles om een bruisende stad te zijn. Randactiviteiten kunnen ‘Aalst Winkelstad’ een extra push geven. We denken aan een zondagse bloemen- of brocantemarkt, een maandelijkse avondshopping met animatie, een herwaardering van Aalst Kermis. Waarom geen bio-markt op rechteroever? Dit moet allemaal niet veel kosten… Met kleine dingen kan je dikwijls al de juiste sfeer creëren” analyseert Bart Van den Neste de situatie.

Welke Aalstenaar wil niet inzetten op een bruisende stad? Met een gedreven gast als Bart Van den Neste, is er hoop in het soms inslapende Aalst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here