Willy Naessens redt de Free-Feesten!

Willy Naessens, de man van de zwembaden en industriegebouwen uit Wortegem-Petegem neemt de Free-Feesten uit Brakel over. Het grootste festival voor Vlaamse artiesten dat nog bestond in Vlaanderen had door de regenvloed tijdens hun laatste editie een te grote schuldenberg om nog verder te gaan en zou definitief gestopt worden. Ware het niet dat Willy Naessens er vanaf nu zijn schouders onder steekt.

Er verandert niet zoveel. Enkel de locatie en de datum. De Free-Feesten vonden steeds plaats op een grote weide in Brakel, maar zal vanaf de volgende editie op de grote weide aan de stoeterij van Willy Naessens in Elsegem (deelgemeente Wortegem-Petegem) georganiseerd worden. In Brakel ontving men makkelijk 30.000 fans van het Vlaamse lied, in Wortegem-Petegem zal dat evenmin een probleem zijn qua oppervlakte.

Het festival zal evenwel niet meer in augustus plaatsvinden, maar in het Pinksterweekend. Geen 3, maar 2 dagen vanaf nu. Dit jaar is dat dus 3 en 4 juni. Waarom dàn? Omdat het dan Elsegem-Kermis is en Willy jaarlijks op zondagvoormiddag een grote paarden- koetsen- en traktorenwijding organiseert. Wanneer dit alles gecombineeerd wordt moet dit beslist een prachtig weekend worden.

De crème de la crème van de Vlaamse showbizz wordt dus in het Pinkster-weekend verwacht in Wortegem-Petegem. De unieke paardenstallen en de prachtige koetsencollectie zal een schitterend decor vormen.

Aan het concept wordt er niet veel veranderd. Willy wou een beetje Rimpelrock achterna zoals in Limburg en zou de organisator Chokri gecontacteerd hebben om een dan zelf een gelijkaardig festival te organiseren, Torhout-Werchter werd als het ware ook in de 2 uitersten van het land georganiseerd, tot hij plots hoorde dat de Free-Feesten zouden stoppen.

Op zaterdag zijn het 's namiddags non-stop artiesten voor het 'oudere' publiek zoals La Esterella en Will Tura. 's Avonds een grote fuif voor de werkende leeftijd met onder meer Kate Ryan en Sylver. Op zondag na de paarden- koetsen- en traktorenwijding de populairste artiesten voor jong en oud. In het verleden stonden zelfs Rob Denijs en andere grote namen op het podium.

De presentatie was vorig jaar in handen van Rik Denijs en Veronique De Cock. Dit jaar komt daar nog AVS-nieuwsanker Frederic de Vos bij die zelf ook reeds andere festivals en miss-verkiezingen presenteert. En de naam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here