Nederlanders willen Record boomknuffelen vestigen

Om eens gek te doen, moet je in Nederland zijn zou je denken, maar het initiatief is nog zo gek niet. De initiatiefnemers “Uit In de Heuvelrug” wil met de recordpoging op zaterdag 13 oktober 2012 een nationaal eerbetoon aan bos en buitenleven brengen. Dit in de vorm van een evenement dat plaatsvindt op recreatieterrein Het Doornse Gat in Doorn, in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Belangrijk onderdeel van het eerbetoon is het neerzetten van een Nederlands ‘boomknuffel’-record. De organisatie zoekt daarvoor zoveel mogelijk mensen die hun liefde voor het bos met een ferme ‘boomomhelzing’ willen bekrachtigen. Natuurliefhebbers die het evenement bezoeken, krijgen informatie over het Nationaal Park, de regio Utrechtse Heuvelrug en de recordpoging. Voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten. Om 15.00 uur is het startsein voor het neerzetten van het record.

Uit in de Heuvelrug stelt zich samen met de VVV’s in de regio en diverse regionale natuurorganisaties ten doel om het prachtige gebied Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug beter onder de aandacht te brengen. Het park is het op een na grootste bosgebied van Nederland. Genoeg ruimte voor recreanten en toeristen om per fiets of te voet te genieten van de rust en de prachtige natuur en cultuur.

Programma en locatie
De Nationale Boomknuffeldag vindt plaats op recreatieterrein Het Doornse Gat in Doorn. Hier ontvangt de organisatie op de eerste zaterdag van de herfstvakantie deelnemers aan de recordpoging. Jong en oud zijn vanaf 14.00 uur welkom voor deze gezellige middag met diverse activiteiten voor kinderen, zoals een stepparcours en schminken. Om 15.00 uur klinkt het startsein voor de recordpoging. Rond 16.00 uur is de afsluiting van de Nationale Boomknuffeldag.

Meedoen
Altijd al eens een record willen breken? En op zaterdag 13 oktober 2012 nog geen plannen? Kom op die dag dan om 14.00 uur naar Het Doornse Gat in Doorn en doe mee met onze poging het record boomknuffelen te breken. NB: wanneer meer dan 702 mensen meedoen aan de recordpoging, is zelfs het Guinness Book of Records te halen met een nieuw wereldrecord boomknuffelen. Aanmelden vooraf hoeft niet.

Meer informatie is in de aanloop naar het evenement te vinden op www.uitindeheuvelrug.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here