Het SMI wikt en weegt de Aalsterse politici

In aansluiting met de aloude traditie simuleren de leerkrachten geschiedenis en de leerlingen van het Sint-Maarteninstituut te Aalst de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Net als bij de vorige verkiezingen krijgen de leerlingen in de lessen geschiedenis een voorbereiding op het verloop en de inzet van de verkiezingen.

Wouter Van Der Spiegel, organiserende leerkracht: “Op dinsdag 2 oktober, tussen 10 en 12 uur, brengen de leerlingen van de derde graad hun stem uit alsof het om de echte verkiezingen gaat. Echte stemhokjes, urnen, oproepingsbrieven, stembrieven, telbureaus en stembureaus, alles erop en eraan.De bedoeling is op deze manier de komende generatie kiezers vertrouwd te maken met het verloop van een verkiezing.”

Voor de leerlingen van de technische afdeling heeft geschiedenisleerkracht Xavier Meuleman nog iets bijzonders in petto. Zes lokale politici gaan de confrontatie met de leerlingen aan: Martine De Maght (Open VLD), Sam Van De Putte (SP.A), Iwein De Koninck (CD&V), David Coppens (NV.A), Michiel Van Bremt (VB) en Anaïs Verhille (Groen).

Het resultaat van de verkiezingen is traditioneel een zeer betrouwbare barometer van de echte verkiezingen. Zo voorspelden onze leerlingen in het verleden al vaker de politieke verschuivingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here