Wie wordt Flandrien 2012?

Op dinsdag 2 oktober reikt Het Nieuwsblad voor de tiende keer de trofee van Flandrien uit. In deze jubileumeditie wordt voor het eerst ook plaatsgemaakt voor de veldrijders. Uit één van de vijf renners, Niels Albert, Tom Boonen, Thomas De Gendt, Philippe Gilbert en Jurgen Van den Broeck die werden gekozen door een jury zullen de renners de opvolger voor Philippe Gilbert kiezen.

Volgt Philippe Gilbert zichzelf op als Flandrien?
In aanwezigheid van collega-renners, ex-renners en genodigden krijgt de nieuwe Flandrien de trofee overhandigd op dinsdag 2 oktober. Ook de Jonge Flandriens, de Flandrienne en de Internationale Flandrien worden die avond bekroond.

100 jaar Sportwereld
Tijdens het Gala wordt ook stilgestaan bij de 100ste verjaardag van Sportwereld. Het Nieuwsblad stelt ter gelegenheid hiervan ‘Sportissimo I’ en ‘Sportissimo II’ voor. In deze twee lijvige boeken beschrijven 100 straffe pennen, bekend uit de politiek, de media, de amusementssector of de academische wereld, hun favoriete sportmoment uit de afgelopen 100 jaar.

TV-uitzending
Dinsdag 2 oktober zal het Gala vanaf 20 uur live uitgezonden worden op Sporting Telenet HD1 (standaard: kanaal 200). Debby & Nancy presenteren samen met Karl Vannieuwkerke de show.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here