Groot Verkiezingsdebat Haaltert 2012 is voorbij

Op 14 oktober 2012 trekken we allemaal naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Voor burgemeesters, schepenen en lokale politici zijn het weer drukke tijden om de kiezer warm te maken om voor zijn partij het bolletje rood te kleuren. Hier en daar hoor je stemmen opgaan dat traditionele partijen hebben afgedaan, dit omdat ze een beetje met de mot in hun lijf zitten. Volgens diezelfde stemmen zou de N-VA als grote overwinnaar uit de bus komen.

Haaltert is een gemeente apart. Hier heerst al jaren oppermeester Michiels zoals sommigen hem noemen. Michiels is iemand die zich niet van de wijs laat brengen, hij zal wel zien op 14 oktober wat er uit de bus komt. Dit was ook te merken tijdens het debat dat werd opgezet door de vereniging “Anders Haaltert”. Door zijn jaren lange ervaring als politieker moest hij niet nadenken om zijn antwoorden op een correcte manier te formuleren. Wie dacht Willy Michiels ergens op te pakken was eraan voor de moeite. Alle zeven punten werden zonder veel heisa vlekkeloos besproken.

Potjes werden er niet gebroken. Het debat dat moest doorgaan als een politiek debat was eigenlijk een gezellige babbel tussen de deelnemende politieke partijen. Alle partijen hadden een week de tijd om de gestelde vragen goed voor te bereiden. Op deze manier waren er geen verrassingen en spanningen tussen de debatterende partijen. Het leek soms meer op een dating tussen de aanwezige partijen dan op een echt debat.

We moeten wel de groepering “Haaltert Anders” nageven dat ze voor de eerste maal in Haaltert een debat op poten kregen met een 220 tal toeschouwers. Zou Haaltert dan toch interesse tonen voor nieuwe gemeentepolitiek? Een minpuntje waar de voorzitter van Natuurpunt Haaltert niet kon mee lachen, was dat de naam van Natuurpunt Haaltert misbruikt werd door hem toe te voegen als medeorganisator van dit debat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here