Dierenbescherming ontaard in dierenmishandeling

Op een weide aan de Broekstraat in Massemen is BLID vandaag geconfronteerd met een mishandeling van een boerenpaard. Bewoners uit de buurt merkten op dat een boerenpaard al drie dagen lang vergeefse pogingen ondernam om rechtop te kunnen staan. Naar aanleiding van de plotse sneeuwval vonden de buurtbewoners dat dit zo niet meer verder kon Het paard was onderkoeld en lag in een brij van modder. Ten einde raad namen mensen contact op met de dierenbescherming van Wetteren, die hen doorverwees naar BLID.

Eens de medewerkers van BLID ter plaatse waren begon het speurwerk naar de eventuele eigenaar. Hierbij viel meteen de naam van een collega-dierenbeschermer uit Wetteren. Verdere informatie bij de Wetterse dierenbescherming leverde geen resultaat op, dus moesten we bijstand vragen van de politie voor verder onderzoek en eventueel voor het vorderen van een dierenarts.

Enige tijd later arriveerde een aanverwante van de eigenaar van het paard en het werd duidelijk dat de eigenaar van het paard de heer J.D.N is, de bezieler van dierenbescherming "Dieren in nood" in Wetteren.

Het paard werd met veel mankracht rechtgetrokken en blijkt kreupel te zijn aan de achterpoten, waardoor de kans bestaat dat het dier niet meer recht geraakt als het gaat liggen en dus voor lange tijd op de onderkoelde grond moet liggen.

BLID vind dit gewoon schandalig. Men kan dieren graag zien, maar uiteindelijk moet men de beslissing nemen die het beste is voor het dier.

Maar de echte shock volgde toen we vernamen dat het paard binnen enkele dagen wellicht van de weide zou worden gehaald en naar het slachthuis zou worden gebracht. Ideologisch gezien vinden wij dat iemand die zich bezighoudt met dierenbescherming geen dieren aan een slachthuis kan toewijzen!

BLID gaat Dierenwelzijn en Cites op de hoogte brengen van deze zaak en een medisch onderzoek vragen voor dit paard.

[img]www.belg.be/ws/i_nieuws/blidpaard.jpg[/img]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here