Samen 240 km lopen voor Artsen Zonder Grenzen

Gent, 26 september 2012 – Om hun twintigste verjaardag te vieren, organiseren de Sporters voor Artsen Zonder Grenzen een groots loopevenement: ‘De Ronde, 240 km run’. Het parcours loopt deels langs het traject van de Ronde van Vlaanderen voor eliterenners. Met de opbrengst van de actie zullen de projecten van Artsen Zonder Grenzen in Zuid-Sudan gesteund worden.

De Ronde start zaterdag 28 september om 08u00 in Gent (Sint-Pietersplein 14). Acteur Daan Hugaert, peter van de actie, verschijnt er aan de start en loopt de eerste 10 km mee.

Ook zaterdag, om 14u50, begint atlete Veerle Dejaeghere, meter van de actie, aan haar 10 km. Zij start in Wevelgem (Jonckheerestraat 1).

Ook de voorzitter van de Raad van Bestuur, Meinie Nicolai (start Kortrijk), en verschillende leden van het directiecomité van Artsen Zonder Grenzen (start Muur van Geraardsbergen) zullen zaterdag een onderdeel van het parcours lopen.

De Ronde eindigt zondag 30 september om 19u00 in de Blaarmeersen in Gent, met een feest in het Beachhouse.

Op dit moment hebben al meer dan 130 deelnemers zich ingeschreven, maar inschrijven ter plaatse is ook nog mogelijk. Meer informatie vindt u op www.240kmrun.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here