filmopnames en tentoonstelling van setfoto’s bij Café Costume Gent

Aalst (redactie/mas)The Broken Circle Breakdown. Zo heet de nieuwe film van Felix Van Groeningen. Een beklijvende prent, prachtig gespeeld en met een fantastische fotografie. Tijdens het draaien van de film kreeg fotograaf Thomas Dhanens (zie biografie in bijlage) de gelegenheid om setfoto’s te nemen. Het resultaat is betoverend en geeft een unieke kijk op het leven op en naast de set.

The Broken Circle Breakdown, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Johan Heldenbergh, vertelt het verhaal van een passionele liefde, tussen Elise (Veerle  Baetens) en Didier (Johan Heldenbergh) en de strijd die ze samen/apart voeren wanneer ze te horen krijgen dat hun dochtertje Maybelle zwaar ziek blijkt.

Thomas Dhanens liep op de set rond om – als een stille getuige – de meest intrigerende fotomomentenvast te leggenDe beelden worden vanaf 4 oktober aan het publiek voorgesteld, bij Café Costume, dat de acteurs voorzag van een op maat gemaakte filmoutfit. De winkel speelt bovendien een niet-onbelangrijke rol in de film: de ruimte werd voor de gelegenheid omgetoverd tot de tattoo-shop van Elise. Dat Café Costume vroeger zelf een galerie was, maakt de cirkel mooi rond.

Goed om weten:

De tentoonstelling loopt van 4 tot 20 oktober, meteen ook het einde van het Filmfestival van Gent, bij Café Costume Gent, Brabantdam 135, 9000 Gent.

Gesloten op zon- en maandagen

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here