Op korte tijd drie dodelijke ongevallen in Evergem

Bestuur betuigt medeleven en roept op tot voorzichtigheid. Ook het gemeentebestuur is in rouwstemming, nu er zich in Evergem op enkele weken tijd niet minder dan drie dodelijke verkeersongevallen hebben voorgedaan. Het bestuur wenst dan ook in de eerste plaats uitdrukkelijk haar medeleven te betuigen aan de getroffen families.

Over oorzaak en gevolg van deze specifieke drie ongevallen kan het bestuur geen uitspraken doen. Toch is het opvallend dat er telkens een zwakke weggebruiker bij betrokken was. Het wordt vroeger donker, het regent vaker, de omstandigheden worden wat gevaarlijker in het verkeer.

Het bestuur roept dan ook met aandrang alle weggebruikers op om zich extra voorzichtig op straat en in het verkeer te begeven. Voetgangers en fietsers wordt gevraagd goed uit te kijken bij het oversteken, om zich op de baan te begeven met een fiets die in orde is, met lichten die werken, met een fluo hesje aan. Aan de automobilisten wordt gevraagd om de snelheidsbeperkingen na te leven, om het rijgedrag aan te passen aan de weersomstandigheden, om altijd zeer aandachtig en voorzichtig te rijden. Het bestuur wil er samen met de inwoners alles aan doen om de kans op nieuwe ongevallen zo klein mogelijk te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here