Aalst kent inflatie aan politieke debatten.

Aalst.(redactie/mas) ‘Des guten zuviel‘ of om Paul Van den Boeynants te citeren. ‘Trop is teveel en teveel is trop’.  Aalst kent in aanloop van de verkiezingen een inflatie aan politieke debatten, bij voorkeur met de lijsttrekkers. Maar wordt Aalst slimmer van al deze debatten?

Elke vereniging die denkt belangrijk te zijn in de Ajuinstad, organiseert in deze periode een politiek debat naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Ook radio Katanga doet er nog een extra schep bovenop met extra politieke debatten vanuit De Steeg, een bruine kroeg die zes jaar terug de politiekecafédebatcultuur in Aalst lanceerde met de vorige uitbater.

En omdat de verenigingen schrik hebben dat er te weinig van hun eigen leden zullen aanwezig zijn, stellen ze het debat open voor iedereen. Neem nu het debat van Unizo in de stadsfeestzaal. Een debat in eerste instantie voor de zelfstandigen. Maar toch ook voor de anderen. Inkom 7.50 euro als je geen lid bent. Ja, waarschijnlijk denken zelfstandigen in andere financiële proporties. Maar het was niet weinig voor een debat, ook als was VTM-knapperd Barend Leys de moderator.

Of het debat van de Fietsersbond. Als de kandidaten van de politieke partijen én het handvol leden van de fietsersbond zouden buitengaan, was er geen volk meer in de zaal. Erg voor de deelnemers aan het debat, die uren investeerden om het voor te bereiden. Minder erg, voor de deelnemers die eigenlijk van het fiets- en mobiliteitsbeleid in de stad niets afweten. Ze zaten er bij voor Piet Snot, hun eigen partij ten schande.

Of het Carnavaldebat georganiseerd door de Losse Groepen in de carnavalstoet. Een debat was het niet. Eerder ‘Ieder zijn Waarheid’. Elke partij kreeg op voorhand de vragen van de organisatie, en wat krijg je dan… ze lezen hun partijprogramma voor. Zonder echt debat. Op veilig spelen. De mogelijke coalitiepartner niet voor het hoofd stoten, wetende dat er toch al gesproken is voor de verkiezingen.

Elke vereniging heeft het recht zijn of haar activiteit te kiezen. Maar moet de media daar allemaal over berichten? Elke vereniging vindt van wel… maar dan is het ‘des Guten zuviel’. En er is ook zo goed als geen overleg wat de data betreft…

Misschien moet de Persbond wel eens wat zuurstof tot zich nemen, beginnen herademen, en tegen de volgende Raadsverkiezingen, daar eens een gesamenlijk standpunt innemen… Twee, drie grote debatten zou dat niet voldoende zijn in Aalst? Met de steun van de Gemeenteraad in een degelijke infrastructuur. De krachten bundelen zodat het professioneler wordt aangepakt…?

Ha ja, vanavond is er debat van de Fifty One voor haar leden met eten, maar ook voor elke Aalstenaar in de Salons Carlton… 5 euro toegang, consumptie inbegrepen…

Morgen armoededebat, overmorgen De Steeg…. dit weekend…Volgende week…

’t Is bijna 14 oktober.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here