Nieuwe hoax misbruikt de Olympische spelen

Nieuwe hoax misbruikt de Olympische spelen voor doorzending. VirusAlert waarschuwt voor een nieuwe hoax die zich doet voorkomen als een waarschuwing voor een nieuw computervirus dat een fakkel op je pc toont en na infectie de harde schrijf wist. Het bericht waarschuwt gebruikers om het "virusbericht" niet door te sturen. Het tweede deel van de hoax lijkt afkomstig van de al jaren oude "a virtual card for you-hoax" waarbij zelfs CNN & McAfe erbij worden gehaald om aan te geven dat het bericht betrouwbaar zou zijn.

VirusAlert woordvoerder Dirk J. Hengst ligt toe; "Op zich lijkt een hoax niet echt schadelijk maar als je als beginnende internetter zo`n bericht ontvangt is het toch vaak lastig om er een oordeel over te vellen. Hoax-es zijn vaak in eenvoudige taal geschreven, bevatten halve waarheden en komen daardoor vertrouwt over.

In de loop van deze dag hebben wij al een groot aantal meldingen en vragen over de hoax gehad en het lijkt er dan ook op dat de hoax al aardig wat keren is doorgestuurd, vandaar ook deze waarschuwing."

Op VirusAlert is een speciale hoax-sectie opgericht waar gebruikers de berichten kunnen controleren. De specifieke informatie over deze hoax vindt u hier.

Over VirusAlert
VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert. Door de merk-onafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antiviruslabaratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees (125.000+) ter beschikking stellen. www.virusalert.be

DELEN
Vorig artikelHulp nodig bij zelfmoord ?
Volgend artikelNieuwe Opel GT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here