Pastoraal Werker En Diakenopleiding Blijft Groeien.

Aalst (redactie/mas) Dit werkjaar beginnen in het Nederlandstalige deel van het aartsbisdom 9 nieuwe kandidaten aan de opleiding tot pastoraal werk(st)er of permanent diaken. Daarmee komt het totaal aantal kandidaten op 26. Twee van hen, Oscar Kinnaer en Marc Michiels, zullen op 7 april 2013 door aartsbisschop Léonard tot permanent diaken worden gewijd.

Vorig werkjaar waren er 25 kandidaten in opleiding. Drie van hen ontvingen het attest van pastoraal werk(st)er. Een aantal heeft de opleiding onderbroken of stopgezet.

Het groot aantal nieuwe kandidaten bevestigt de stijgende trend die drie jaar geleden werd ingezet: de groep vrouwen en mannen die pastoraal werk(st)er of permanent diaken wil worden, blijft groeien.

Kristof Struys, bisschoppelijk vicaris voor de opleidingen: “Het is opmerkelijk vast te stellen dat enerzijds de Kerk niet meteen de meest gunstige periode doormaakt, en dat anderzijds precies in diezelfde periode heel wat mensen zich aandienen om permanent diaken of pastoraal werk(st)er te worden. Heel vaak luidt de motivering van onze kandidaten: ‘We merken de moeilijkheid waarmee de Kerk het christelijk geloof in deze tijd geloofwaardig kan maken, we merken ook het dalend aantal priesters en medewerkers in de Kerk; tegelijk zijn we overtuigd van de grote waarde van het evangelie en van de inspiratie die het leven van Jezus voor vele mensen zou kunnen bieden; als gelovige christenen willen we daarin onze verantwoordelijkheid opnemen en voelen we ons geroepen om ons daarvoor te engageren.’ Hun motivering raakt met andere woorden de kern van de zaak: het leven van Jezus en zijn boodschap van Liefde voor mensen in deze tijd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here