N-VA-fractie in Gentse gemeenteraad: met Elke Sleurs erbij 3 vrouw sterk.

Aalst (redactie/mas) Vanaf vandaag, 24 september 2012 is Elke Sleurs naast Senator ook gemeenteraadslid. In de N-VA-fractie zitten vanaf nu drie vrouwen: Helga Stevens, Isabelle De Clercq en Elke Sleurs.

Helga Stevens was in 2006 de enige N-VA-verkozene. Isabelle De Clercq zit sinds 1994 in de gemeenteraad: eerst voor de CVP/ CD&V, maar na een kort oponthoud bij LDD is ze sinds begin 2012 overgestapt naar de N-VA.

Elke Sleurs is 44, gynaecologe in het Gentse UZ, senator. Ze staat op de 2 e plaats op de N-VA-lijst voor de Gentse gemeenteraad, en op de 9e plaats voor de provincieraad.

Elke Sleurs heeft haar Vlaams gevoel van kindsbeen af meegekregen. Al is dat bij de familie Sleurs synoniem van sociaal gevoel. Elke is de vierde van vier eigen kinderen, maar daarnaast zijn er ook nog twee adoptiezussen, en was/is er in huize Sleurs ook altijd plaats voor de opvang van zogeheten
gerechtskinderen én van kinderen-in-de-problemen.

Elke gaat naar Nieuwen-Bosch, is intussen ook zeer actief in de scouts (vele jaren is ze betrokken bij de districtsleiding), doet er ook nog eens de muziekacademie bij, en zingt in verschillende koren. Ze studeert geneeskunde aan de VUB, en specialiseert in de gynaecologie. Ze doet stages in Schotland en in de VS.

Haar vakantietijd gaat naar ontwikkelingswerk. Ze rijdt met vrachtwagens doorheen de woestijn tot in Mali. Later richt ze de vzw Vrienden van Mali op.

Op een van de tochten ziet ze een zwaar verbrand meisje. Ze neemt die voor behandeling mee naar Vlaanderen. Die behandeling duurt tien jaar. Awa wordt haar (tweede) adoptiefzus. Awa staat op de N-VA-lijst in Deinze.

Elke Sleurs is single, en doet aan cohousing: haar bejaarde ouders wonen bij haar in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here