Natuuractiviteiten in de provinciedomeinen

Ook in 2012 organiseert de Provincie West-Vlaanderen een aanbod van natuuractiviteiten en -wandelingen in verschillende provinciedomeinen. Dit aanbod past in een ruimer beleid rond de educatieve uitbouw van de domeinen. Telkens belicht een deskundige gids een ander aspect van het domein.

Volgende activiteiten staan op de kalender:

Provinciedomein De Palingbeek

zondag 30 september om 14 uur – ‘Bomen herkennen’

Waaraan kun je diverse bomen herkennen? Welke bomen zijn streekeigen en vinden we hier exoten? Wat zijn hun eigenschappen en waarvoor worden ze gebruikt? We zetten alle kenmerken even op een rij. Misschien zien we na deze wandeling het bos terug door de bomen?

Gids: Francis Devos
Waar: Bezoekerscentrum De Palingbeek, Vaartstraat 7 in Ieper
Org./info: Provincie West-Vlaanderen (BC Palingbeek – 057 23 08 40 – bc.palingbeek@west-vlaanderen.be – www.west-vlaanderen.be/palingbeek)

Provinciedomein Lippensgoed – Bulskampveld

zaterdag 6 oktober van 13.30 tot 16.30 uur – ‘Kruidenworkshop voor volwassenen: gerechten met najaarsvruchten’

Sommige vruchten kun je zomaar opeten (zoals een noot of een appel), maar wist je dat er ook heel veel andere vruchten zijn die met de juiste verwerking een overheerlijke smaak geven aan je gerechten.
In deze workshop verwerken we echte bosvruchten zoals noten, kastanjes en bessen, maar ook enkele gekweekte vruchten uit de kruidentuin.

Begeleiding: Simonne Ibens
Prijs: 12 euro/deelnemer (vooraf te betalen)
Inschrijven verplicht vóór 30 september – max. 12 deelnemers
Waar/info/inschrijven: Bezoekerscentrum (kasteel) Bulskampveld, Bulskampveld 9 in Beernem
Org.: Provincie West-Vlaanderen (BC Bulskampveld – 050 55 91 00 – bulskampveld@west-vlaanderen.be – www.west-vlaanderen.be/bulskampveld)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here