200 Oost-Vlamingen in 2005 onder de wapens

In 2005 vonden 200 Oost-Vlamingen een militaire job bij Defensie. Dat is een stijging met 30 tewerkgestelden t.o.v. 2004. Daarmee is en blijft Landsverdediging een belangrijke werkgever in onze provincie. Aanspreekpunt voor wie op zoek is naar een militaire job, is het Defensiehuis op de Voskenslaan 228 in Gent. Elk jaar komen hier bijna 2.000 potentiële kandidaten langs.

Deze stijging met 30 ingevulde vacatures of dus bijna 20 % is verrassend voor onze provincie. Het aantal kandidaten voor 2005 was ongeveer gelijk gebleven. Andere indicatoren toonden eerder een mogelijke negatieve trend aan. De inschrijvingen voor officieren (hoger kader) bleven bijvoorbeeld in onze provincie ondermaats. Die werden verrassend gecompenseerd door een stijging bij de vrijwilligers, ondanks de geringe aanwezigheid van militaire kwartieren in onze provincie.

In 2006 staan nationaal opnieuw 1.438 vacatures open: 788 soldaten, 347 onderofficieren en 303 officieren. Daarvoor is de rekrutering momenteel volop aan de gang. In Oost-Vlaanderen willen we vooral meer universitairen aantrekken. Voor elke master of licentie biedt Defensie een vacature aan. En ook technici hebben een ruime keuze. Nieuw in de rekrutering zijn ook de vacatures voor muzikanten. In de klassieke militaire functies op het niveau van de arbeider – in het militaire jargon de beroepsvrijwilliger – zijn er dan weer heel wat plaatsen voor de actieve jongere op het terrein met vooral jobs zoals stormfuselier of paracommando. Daarmee biedt het Defensiehuis opnieuw een brede waaier aan carrièremogelijkheden aan in de regio. www.mil.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here