Anny De Maght(Open VLD) verliest met Edgard Hooghuys(SP.A) een ‘compagnon-de-route’.

Aalst (redactie/mas) Ere-burgemeester Anny De Maght(Open VLD) verliest met het overlijden van Edgard Hooghuys een ‘compagnon-de-route’ zoals ze telefonisch verklaart aan Belg.Be, even voor ze de echtgenote van Hooghuys, Christiane Roelandt, persoonlijk in Nieuwerkerken gaat condoleren. “Ik verlies een echte vriend, een man die de oude waarden van respect en vriendschap hoog in het vaandel droeg.”

“Edgard was een vriend in de ware betelenis van het woord” vertelt Anny. “Niet om dagelijks de deur plat te lopen, om te laméren, maar om rustig mee samen te zitten. Om een degelijk gesprek te hebben. Als mensen die weten wat ze aan elkaar hebben, van mening kunnen verschillen, daar hard kunnen over discussiëren, maar toch weer als vrienden uit elkaar gaan.”

Hooghuys en De Maght leerden elkaar kennen en appreciëren als schepenen-van-den-buiten in de coalitie van Louis D’Haeseleer. Het begin van de fusie. Hij kwam als burgemeester van Nieuwerkerken op de stoel van de Burgelijke Stand. Zij als groentje op het departement leefmilieu. De vriendschap die toen ontstond, zou tot op vandaag standhouden.

“Hij bleef me steeds met ‘Majeur’ aanspreken. Hooghuys was als anglofiel een gentleman. Hij praatte als er moest gepraat worden, geen blablabla… Maar samen werkten we hard, konden we besturen, we bleven niet bij de pakken zitten.”

“Ach de tijden veranderen blijkbaar, maar bij ons was een woord een woord. Punt. We waren er als we er moesten zijn. En we hielden woord. Als ik nu terugkijk, konden Edgard en ik het licht laten schijnen in elkaars ogen, in de ogen van de anderen. Ik denk dat dit onze sterkte was…”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here