Unieke verzekering voor specifieke kankers

Kobelco lanceert Positive Care: een uniek concept in verzekeringen De Positive Care-polis van Kobelco keert een forfaitaire vergoeding en een maandelijkse rente uit als bij de verzekerde een bepaalde kanker vastgesteld wordt. Het gaat om een uniek verzekeringsconcept in België. De verzekeraar achter de polis is AIG Europe.

Steeds vaker berichten media over financiële drama's in gezinnen naar aanleiding van torenhoge medische kosten. Een zware ziekte en/of ziekenhuisopname zorgt niet alleen voor heel wat menselijk of psychologisch leed, maar vaak ook voor een financiële kater. Kobelco biedt de Belg voortaan de mogelijkheid om zijn financiële kopzorgen in zo'n geval te laten varen, zodat het slachtoffer van een specifieke kanker zich volledig kan concentreren op zijn herstel.

Positive Care keert een forfaitaire som (variërend tussen 25.000 en 100.000 euro, afhankelijk van de gekozen formule) en een maandelijkse vergoeding van 1.000 euro (gedurende maximaal 12 maanden) uit wanneer de verzekerde het slachtoffer wordt van een specifiek mannelijke of vrouwelijke kanker. Voor vrouwen gaat het om kanker aan de borsten, baarmoeder, baarmoederhals, eierstokken, eileiders, vagina en de vulva. Voor mannen gaat het om kanker aan de borsten, penis, prostaat en de teelballen.

De premie varieert naargelang de leeftijd en het geslacht van de verzekerde enerzijds en naargelang de gekozen formule anderzijds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here