Patrick De Smedt (SP.A) verliest politieke vader.

Aalst.(redactie/mas) Patrick De Smedt(sp.a), ocmw-voorzitter en schepen van sociale zaken in Aalst, verliest zijn politieke vader Edgard Hooghuys, de nacht van zondag op maandag overleden. Patrick De Smedt is emotioneel aangedaan. Belg.be waardeert dat hij in deze moeilijke momenten even tijd maakte voor een reactie.

“Hooghuys, we noemden hem de ‘kleinen’, was groots in de Aalsterse politiek. Hij was mijn politieke vader en beste kameraad. Hij was oprecht, eerlijk en correct in de politiek. Het was een man met gezag en dwong respect af, ook bij de tegenstrevers. Hij was samen met zijn politieke vriendin Anny De Maght de architect van de paarse coalities, waarin hij een fervent bezieler was van het crematorium.

Hooghuys was een fervent verdediger van de prerogatieven van de gemeenteraadsleden. Maar… hij was vooral ook een goede vriend. Mijn goede vriend, die ik heel graag zag.” Aan het timbre van de stem van Patrick aan de telefoon horen we dat hij het moeilijk heeft….

Wie ooit op het kantoor van Patrick De Smedt kwam in het OCMW zal de foto met zijn politieke vader ongetwijfeld opgemerkt hebben. En foto die nu voor eeuwig een ereplaats bij Patrick De Smedt zal krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here