Vijf tips tegen studiestress

Heel wat studenten staan klaar om het nieuwe academiejaar feestelijk af te trappen. Ideaal om ontspannen de studieboeken opnieuw op te nemen. Elk jaar steekt Teleblok, een initiatief van CM, studenten een hart onder de riem tijdens de blok en examenperiodes. Vooral stress is daarbij een veelvuldig terugkerend probleem.

 

Tijd dus om de stress voor te blijven met de vijf meest praktische anti-stresstips:

 

1. Maak een goeie planning waarin ontspanning en studeren hand in hand gaan. Een tijdige planning zorgt voor meer overzicht op het moment dat de blokperiode en examens in aantocht zijn.

2. Stel realistische doelen, leg jezelf geen te hoge eisen op. Te hoge verwachtingen kunnen leiden tot spanning die op termijn faalangst kan veroorzaken.

3. Zorg voor voldoende ontspanning want tijdens die momenten krijgen je hersenen de kans om nieuwe info te verwerken en op te laden voor wat nog komt.

4. Zorg voor voldoende sociaal contact. Je kunt stresserende situaties namelijk beter hanteren als je kunt terugvallen op je omgeving. Samen sporten, een terrasje doen of een kotfeestje plannen … kan dus ook bijdragen tot een succesvol academiejaar.

5. Probeer zo snel mogelijk te achterhalen wat docenten verwachten voor hun vak. Zo kun je gerichter studeren en je studiemethode aanpassen aan de verwachtingen.

Studenten die benieuwd zijn naar hun stressniveau kunnen een stresstest doen op www.facebook.com/denblok. Op www.teleblok.be staan nuttige bloktips en examenweetjes.

Wie geen student is, maar de vele studenten in Vlaanderen mee wil ondersteunen, kan vrijwilliger worden bij Teleblok. De basisvorming die elke kandidaat aangeboden krijgt, start op 20 oktober! Aanmelden kan via www.teleblok.be/vrijwilliger-worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here