Big Band 86 plays the music of Terry Gibbs

Op donderdag 2 maart start Big band 86 het seizoen met een concert rond de figuur van Terry Gibbs. Hij speelde vibrafoon en was samen met Milt Jackson en Lionel Hampton de toonaangevende figuur in de bebop muziek. Hij concerteerde ondermeer met Buddy Rich, Art Blakey en Horace Silver. Hij ging zich gaandeweg meer verdiepen in het componeren en arrangeren voor grotere orkesten. Hij leidde gedurende meer dan 10 jaar het orkest van de Steve Allen TV show. De ervaring die hij daar opdeed stelde hem in staat zijn grote droom te verwezenlijken.

Eind de jaren 50 richtte hij zijn legendarische "Terry Gibbs Dreamband" op. Als men de lijst van muzikanten bekijkt die op zijn loonlijst stonden, kan men in ieder geval van een dreamband spreken. Solisten als Conte Candoli, Frank Rosolino, Bob Brookmeyer, Bill Perkins en Mel Lewis behoorden tot de vaste bezetting van zijn band. Hij engageerde ook de beste arrangeurs en componisten hetgeen resulteerde in een ongeëvenaarde sound. Al Cohn, Bill Holman en Med Flory schreven het grootste deel van de arrangementen. Na lang zoeken en dank zij de medewerking van een paar Duitse collega's ben ik deze arrangementen eindelijk op het spoor gekomen.

We zijn dan ook zeer blij dat we jullie deze muzikale pareltjes kunnen presenteren. Ik kan jullie ook nog melden dat de partij van Terry Gibbs zal worden gespeeld door vibrafonist Bart Quartier, ook geen onbekende bij onze vrienden. Met Katrien Van Opstal presenteren we jullie ook nog een nieuwe zangeres. Zij brengt een aantal arrangementen die Bill Holman schreef voor Natalie Cole.

Redenen te over om ook dit concert niet te missen.

Concreet, donderdag 2 maart 2006, 20u30
Café De Eendracht
Markt 9
9500 Geraardsbergen
Inkom 6

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here