Nieuwkomers 14/10: Werner Kinoo (CD&V)

Aalst. (redactie/mas) Hij heeft net zijn batterieën opgeladen in het mooie Turkije. Met zijn ‘má-ken’. Hij heeft zijn ogen de kost gegeven en is nu ontspannen om nog drie weken dag in dag uit campagne te voeren. “Tijdens de campagne wil ik zoveel mogelijk mensen persoonlijk ontmoeten. Mensen verbinden is meer dan een slogan voor mij.” We hebben het over Werner Kinoo.

Werner was Prins Carnaval in 1994. Lid van de Prinsengarde, trekker van de Popollekes. En in het voetspoor van zijn vader-zaliger Poppol, kandidaat bij de CD&V. Als er nog even tijd is, knipt hij overdag de haren van zijn vaste schare klanten. En mocht u het vergeten zijn, hij zorgde ervoor dat Aalst een carnavalmonument kreeg, dat na de werken op de Hopmarkt, terugkeert. Hoopt iedereen.

Als Werner knipt en wast en brosht, is hij in de Koolstraat. Maar eens het salon dicht is, is hij op de baan. Werner heeft geen zittend gat. Het uitgaansleven van het Vredeplein en aanpalende straten is hem niet vreemd. Tot in de vroege uurtjes is hij aanspreekbaar. Steeds in de weer. Week in , wijk uit, hoort hij wat de verenigingen wensen. Of het nu een jeugdvereniging is, een sportclub of één van zijn geliefde carnavalsverenigingen… Steeds een luisterend oor. En nu hij op de lijst van Ilse staat… komt het ook op t schoon verdiep van het Landhuis. Als het belangrijk is wat hij hoort. De nagel van de evenementenzaal, daar zal hij blijven op kloppen, tot ze er staat.

Maar ook ‘zijn carnavalmonument’ doet hem aan politiek doen. Hij zal maar gerust slapen als de kunstige voil janet een volwaardige plaats heeft in de binnenstad. Liefst tussen de bomen van de nieuwe Hopmarkt. Hij heeft een visie hoe onze carnavalzolder een volwaardig museum kan worden. Ze zullen het geweten hebben in de CD&V en op het stadhuis. Als Werner er voor gaat, houdt hij niet af tot het er is. Een man uit één stuk.

Eén en al charme voor zijn vrouwelijke fans, die hem week in week uit blijven vergezellen. Zij kunnen niet zonder hem. Hij kan niet zonder hen. Werner is een man van het volk en voor het volk. Een kind van de Sinte Annalaan. Nen toffe pee. Zijne pa zal fier zijn, daar boven, hoog boven de wolken, als Werner het vertrouwen krijgt van carnavalminnend Aalst… En de vele uitgaansvrienden. En vriendinnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here