Capilla Flamenca bekroond met Cultuurprijs

Tijdens een feestelijke ceremonie op de scène van Studio 4 van Flagey maakte Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel Bert Anciaux op maandagavond 6 februari de laureaten bekend van de officiële cultuurprijzen van de Vlaamse Gemeenschap voor 2005. In de categorie "muziek" haalde Capilla Flamenca het van Tom Barman en Jef Neve.

In aanwezigheid van honderden genodigden werden personen en organisaties uit verschillende disciplines officieel gelauwerd om hun bijzondere bijdrage aan het cultuurleven in Vlaanderen in 2005. In totaal werden elf prijzen uitgereikt, waarbij elke prijs een bedrag van 12.500 euro vertegenwoordigt. Uitzondering op de regel vormt de prijs voor Algemene Culturele Verdienste, die een hele carrière bekroont met een bedrag van 20.000 euro.

De prijsuitreiking werd georganiseerd door CultuurNet Vlaanderen in samenwerking met Klara. Klank en beeld kleurden de ceremonie. Met een creatie van Mauro Pawlowski zorgden het Vlaams Radio Orkest en de solisten van het Vlaams Radio Koor voor een opmerkelijke muzikale omkadering. Capilla Flamenca (Leuven), dat al meer dan 20 jaar bestaat, brengt wars van alle modetrends en -grillen muziek uit de 15de en 16de eeuw zo juist en historisch zo getrouw mogelijk. Capilla Flamenca slaagt erin om het unieke timbre van de Vlaamse Polyfonie in haar volle 'authenticiteit' te laten weerklinken. Steeds meer muziekliefhebbers wonen hun uitvoeringen bij, in binnen- en buitenland.

Voor meer info en een overzicht van alle winnaars: www.cultuurprijzen.be

Surf ook eens naar Gentbrugge.blogspot.com

DELEN
Vorig artikel
Volgend artikelFeest voor 175 jaar Grondwet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here