Netheid rechteroever Aalst ter discussie.

Aalst. (redactie)Naar aanleiding van oa. de wijkbabbel voor de wijk Rechteroever werd er nogal wat kritiek gegeven over de netheid in de buurt. Als bevoegde schepen van Openbare Werken wil Ann Van de Steen
hierrond toch enige nuance geven.

 

Schepen Ann Van de Steen (Sp.a) : “na navraag blijkt dat de medewerkers van de Zorgzame Buurt in desbetreffende buurt van 2 maal per week tot sommige plaatsen 4 maal per week een ronde doen. Gedurende de maanden juli, augustus en september ’12 werden er bijvoorbeeld in de omgeving van de Carnavalshallen en in de omgeving van de St.-Elisabethwijk zo’n 200-tal vuilzakken afval en zwerfvuil opgeruimd. Ook onze eigen reinigingsdienst doet er regelmatig z’n ronde en de dienst Leefmilieu organiseert tal van preventieve acties.”

 

Schepen Ann Van de Steen (Sp.a) : “wat kan je als overheid nog meer doen ? Aansluitend op de wijkbabbel in juni ’12 worden onze diensten nog eens extra ingezet in deze buurten. We mogen anderzijds ook de rest van Aalst niet vergeten waar we ook zwaar op inzetten. Zo werd enige tijd terug ook het sluikstort in de Doolhofstraat aangepakt en opgelost.”

 

Meteen een oproep naar de buurtwoners om zelf ook de nodige discipline aan de dag te leggen en geen afval op straat te gooien of achter te laten. Ook aan de hondenbaasjes vragen we graag aandacht voor de slogan “geen kakje zonder zakje”.

Vanaf januari ’13 start ook de procedure van de GAS (Gemeentelijke Administratieve Sancties) hetgeen bestraffing van zwerfvuil, hondenpoep en sluikstorten makkelijker maakt.

Burgers mogen ook steeds contact opnemen met onze diensten om vuil en / of bepaalde sluikstorten te melden (053/73.25.26).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here