Carnavalisten kampen nog steeds met stroomonderbrekingen in de werkhallen

Carnavalisten die gebruik maken van de werkhallen in Aalst ondervinden regelmatig problemen met de elektriciteitstoevoer. Nog steeds zijn er stroomonderbrekingen in de werkhallen. Komend weekend vindt in Aalst voor de 15de keer de carnavalsbeurs plaats. Traditiegetrouw is deze gebeurtenis het startsein voor de meeste carnavalsgroepen om te beginnen met de bouw van de praalwagens voor de volgende carnavalsstoet. Alleen dreigt het werken aan de wagens dit jaar niet zo vlot te verlopen. Sinds geruime tijd zijn er blijkbaar problemen met de elektriciteitsvoorziening in de werkhallen. De veelvuldige stroomonderbrekingen maken dat er van verder werken op dat moment geen sprake kan zijn.

Nochtans verklaarde de burgemeester op een vergadering van het feestcomité eerder deze week dat de problemen verholpen zouden zijn. Afgelopen woensdag was er echter opnieuw een lange stroomonderbreking. De problemen zijn dus alles behalve opgelost. Aangezien er op dit moment maar enkele groepen aan de slag zijn, kan er verwacht worden dat de problemen alleen maar zullen toenemen wanneer er meer bedrijvigheid zal zijn in de werkhallen.

De N-VA vraagt dan ook aan het stadsbestuur dat er naar de oorzaak van deze stroomonderbrekingen wordt gezocht, en dat de nodige herstellingen onmiddellijk worden uitgevoerd. Op die manier kunnen de vele vrijwilligers in de beste en veilige omstandigheden aan hun praalwagens werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here