Holebi's stellen Brokeback Mountain voor

Van 9 tot en met 11 februari grijpt in Gent de eerste 'bidriedaagse' plaats, een initiatief van Casa Rosa, de Holebifederatie en de dienst Gelijke Kansen van de Stad Gent. Op het programma staan de avant-première van de veel geprezen Brokeback Mountain, een debat met Margriet Hermans over biseksualiteit en een bipraatcafé met babbelbox.

De holebibeweging bestaat niet alleen uit homo's en lesbiennes, ook biseksuelen maken er deel van uit. "Biseksualiteit is minder zichtbaar in onze beweging" zegt Mieke Stessens. "Bij het woord holebi denken veel mensen aan homo's of lesbiennes. Men vergeet wel eens dat biseksualiteit ook een seksuele identiteit is. Daarom zetten we dit thema in onze eerste bidriedaagse extra in de kijker."

Donderdag 9 februari gaat 'Brokeback Mountain', de veel besproken film over de liefde tussen twee cowboys in avant-première. De film van de Taiwanese regisseur Ang Lee (Crouching Tiger Hidden Dragon) met Jake Gyllenhaal en Heath Ledger in de hoofdrollen won al vier Golden Globes en is 10 keer genomineerd voor een BAFTA. Het is een van de grote favorieten bij de Academy Awards, die in maart zullen worden uitgereikt. De nominaties daarvoor worden volgende week bekendgemaakt. Ondertussen werd regisseur Ang Lee met deze film onderscheiden door de verenigde Amerikaanse regisseurs (Directors Guild of America). Ang Lee zei dat de prijs vooral veel betekende omdat die door collega-regisseurs is toegekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here