Sterk Heusden-Zolder is eerste Turkse partij in Vlaanderen

De lijsttrekker Selahattin Özer start met ‘Sterk Heusden-Zolder’ de eerste Turkse partij in Vlaanderen. Met zijn lijst van 31 kandidaten wil hij een andere koers varen in Heusden-Zolder. Hij wil een open partij waar iedereen welkom is. Naar eigen zeggen is er duidelijk nood aan iets nieuws in Heusden-Zolder.

Bij de huidige politieke partijen is duidelijk de motivatie weg. We willen dat iedereen zich goed voelt, dat iedereen samenwerkt,’ zegt hij in Het Belang van Limburg.

Özer zegt dat zijn partij geen extreme is en dat ook nooit zal worden. De partij is er voor iedereen in Heusden-Zolder. Niet enkel voor de Turkse gemeenschap. Burgemeester Claes vindt een lijst dat bestaat uit enkel inwoners van Turkse origine, een slecht signaal stuurt naar iedereen binnen de gemeente. Het maakt alleen de kloof groter. ‘

Wij zijn een Vlaamse partij! schrijft Selahattin Özer op zijn website.

“Beste mensen, graag wil ik een en ander verduidelijken. We zijn een Vlaamse partij, we respecteren de Belgische wetgeving, en we willen de belangen van al de inwoners van Heusden-Zolder verdedigen.

De media zorgt voor sensatie door “Turkse Partij ….” We staan open voor iedereen… Daarom kan het ons toch niet kwalijk worden genomen dat de meeste mensen die met ons willen meedoen van Turks origine zijn..

We zijn een partij waar iedereen van harte welkom is… Natuurlijk sluiten we alle vormen van extremisme uit.. Iedereen die de waarden en normen van de maatschappij respecteert en een bijdrage wenst te leveren is welkom bij ons..

Dus ik begrijp echt niet waarom sommige mensen zoveel vooroordelen hebben tov onze partij.. Waarom mogen we niet de kans krijgen om een bijdrage te leveren?

Mvg Selahattin Özer” ( Sterk Heusden-Zolder )

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here