Het Beste Speelgoed 2012.

Aalst. (redactie) Vrijetijdsketen Fun organiseerde met “Het beste speelgoed 2012” voor het vierde opeenvolgende jaar een verkiezing van de nieuwe speelgoedproducten die kinderen en hun ouders het meest aanspreken. “Kinderen blijven de enigeervaringsdeskundigen om te oordelen of het speelgoed hen echt aanspreekt”, zegt  Bart Coeman, voorzitter van Fun. 

De stem aan de consument  

Fun organiseerde daarom al voor het vierde jaar op rij een verkiezing van het beste speelgoed. Dit jaar testten 200 kinderen en hun ouders de nieuwste speelgoedproducten gedurende een hele voormiddag op 15 september. Bovendien brachten ook 10.000 consumenten online hun stem uit op basis van filmpjes over de producten. Kinderen beoordeelden op een schaal van 1 tot 5 of ze deelnemende producten leuk vonden, ouders legden ook veiligheid, duurzaamheid, originaliteit en prijs-kwaliteitverhouding onder de loep. Alle stemmen kregen een bepaalde weging – onlinestemmen telden mee voor 20 %, de stemmen van de kinderen en ouders die het speelgoed op 15 september in handen hadden voor 80 %- en op basis daarvan maakte Fun vandaag de winnaars bekend.

De acht winnaars  

  • Babyspeelgoed tot 3 jaar: Little People Wheelies Fun park (Mattel)

Deze leuke speelset set heeft een grote hellingbaan met allerlei bochten en een spannende looping! Uw kindje rijdt de auto’s over de baan naar beneden en door de apenboog om de kleurrijke spinner te laten tollen. Aan het einde van de baan lichten de sterretjes op en klinken er leuke geluidseffecten! Til voor nog meer spektakel de springschans aan het einde van de looping op. Op de begane grond bevindt zich het loket, een eettentje, toegang tot de lift en andere leuke attractieparkelementen.

  • Gezelschapsspellen vanaf  6 jaar: Monsterval (999 Games)

De monsters zijn ontsnapt! De monsterkaarten geven aan welk monster gevangen moet worden. Probeer het monster met behulp van de schuivers zo snel mogelijk naar het midden van de villa te verplaatsen en laat het in de kuil vallen. Wie aan het einde van het spel de meeste monsters in de val heeft geschoven en zo de meeste monsterkaarten heeft verzameld, is de winnaar!

  • Jongensspeelgoed (3-6 jaar): Hot Wheels Wall tracks megaset (Mattel)

Deze toren met automatische lift brengt de auto’s naar een spannende racebaan boordevol verrassingen, zoals een bewegende zaag en hongerig monster. De ‘opgegeten’ auto’s tuimelen door een valluik omlaag terwijl de rest weer veilig terugkeert naar de lift voor een volgende ronde. Wordt met 3M plakstrips aan de muur bevestigd.

  • Meisjesspeelgoed (3-6 jaar): Ponyranch (Playmobil)

Op de ponyranch worden de pony’s met veel liefde verzorgd. We kunnen zelfs blijven logeren op de zolder!

  • Jongensspeelgoed (7-12 jaar): Spider-Man Wallclimber (Hasbro)

Spider-Man beklimt alle gebouwen. Dankzij de afstandsbediening is voor Spider-Man geen muur te hoog. Tijdens z’n klim kun je hem besturen: omhoog, omlaag of draaien. Werkt op een effen oppervlak en op vensters en is volledig draadloos.

  • Meisjesspeelgoed (7-12 jaar): Mini Lalaloopsy Silly Fun House Park Speelset (MGA)

Pret in het Silly Fun House Park in de 5 speelruimtes: een achtbaan met auto, een kabelbaan met luchtballon, een draaimolen, een glijbaan en zelfs popcorn in de schoorsteen! Met exclusieve Mini Lalaloopsy Silly Fun House pop en haar diertje én 5 leuke accessoires.

  • Multimedia vanaf 4 jaar: 3DS New Super Mario Bros 2 (Nintendo)

Bowser heeft wederom prinses Peach ontvoerd, maar dit keer heeft Mario nog een ander doel. Het Mushroom Kingdom staat namelijk bol van de gouden munten. Het is aan de spelers om er zoveel mogelijk van te verzamelen gedurende hun avontuur. Dit is een game voor de Nintendo 3DS console. 

  • Educatieve en wetenschappelijke spellen: Laboratorium in de keuken (Clementoni)

Experimenteer met de reacties die in de keuken optreden. Maak onder andere je eigen yoghurt of heerlijke frambozenparels. De set is compleet met allerlei accessoires, waaronder een koksgarde, een reageerbuisje en natuurlijke ingrediënten. Wetenschap is nog nooit zo lekker geweest!

Trends? 

Opvallend was volgens Bart Coeman dit jaar in de eerste plaats dat in verschillende categorieën een fotofinish moest beslissen, omdat de resultaten veel dichter bij elkaar lagen dan vorige jaren. “Alle fabrikanten beseffen heel duidelijk dat ze moeten inzetten op speelwaarde”, zegt hij, “want de consument zoekt bij zijn aankopen de zekerheid om de kinderen echt speelplezier te doen beleven.”  Uit de stem van de ouders blijkt ook een zoektocht naar value for money. “De fabrikanten moeten daaruit leren”, zegt Bart Coeman, “dat ze echt één front moeten vormen met retailers om als partners de consument te overtuigen.” Met de winnaars van dit jaar, die in de Fun winkels een prominente plaats zullen innemen én de producten die hen in de verkiezing dicht op de hielen zaten, heeft Fun in ieder geval mooie troeven in handen om tijdens de eindejaarsperiode de consumenten waar voor hun geld te bieden. “We maken ons sterk dat het accent op speelwaarde ouders en grootouders zal overtuigen om ervoor te zorgen dat de Sint en de Kerstman de geliefkoosde producten van hun oogappels zullen meebrengen”, besluit Bart Coeman.

info: www.fun.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here