Duizenden studenten vieren samen dat ze in Brussel studeren op Brussel Brost.

Aalst. (redactie/mas) Op donderdag 27 september 2012 vindt de derde editie van het Brussel Brost plaats, het gratis stadstudentenfestival. Voor het derde jaar op rij vieren duizenden studenten dat zij in de hoofdstad studeren met een knallend feest op de kade van het kanaal. Brussel Brost is dé aftrap van het academiejaar voor de 25.000 Vlaamse studenten in de hoofdstad.

“Duizenden jonge mensen die een feestje bouwen omdat ze trots zijn om hier te studeren: dàt is Brussel Brost. De line-up is dan ook one big party: van ’t Hof van Commerce over dubstepmagiërs AKS tot jonge wolven Compact Disk Dummies en Ego Troopers,” zegt Kasper Demeulemeester, creative director van organisator Br(ik, “Na het succes van de voorbije twee edities hebben we ervoor gekozen om het festival uit te breiden met een tweede podium, de DJ stage, en zijn we dan ook naar de overkant van het water, op de Akenkaai, verhuisd, waar meer ruimte was om te groeien.”

Brussel Brost is ook de plek waar studenten elkaar leren kennen, massa’s studenten van andere universiteiten en hogescholen ontmoeten en kennismaken met al wat de hoofdstad te bieden heeft op de Urban Market. Daar stelt de stad zich voor aan de studenten: cultuurhuizen als De Munt, KVS en Botanique, jonge stadsorganisaties als USE-It, CJP en Muntpunt, en natuurlijk Br(ik zelf, die er op zoek gaat naar de volgende generatie Twitter Jockey’s.

Maar niet enkel de studenten worden betrokken bij het evenement: zo zullen enkele proffen een halfuurtje tappen en zullen de rector van de VUB en de algemeen directeurs van de EhB, de HUB en LUCA in het gezelschap van minister van Brussel en Onderwijs Pascal Smet kanongewijs het officiële startschot  van het Brusselse academiejaar geven.

Vanaf 18u kan je luisteren naar ‘Studio Brussel vanop Brussel Brost’, een speciale uitzending gepresenteerd door Lisa Smolders op de nationale radiozender, live vanop het festival.

Net zoals de vorige twee jaren eindigt het festival rond middernacht en zullen er daarna plaatsvinden in verscheidene cafés in de binnenstad. Special dit jaar is de Die Hard After After, vanaf 4u in café Bonnefooi met een exclusieve DJ-set van AKS, studentenonbijt en Brussel Brost-survivor gadgets.

Praktisch
Brussel Brost vindt plaats aan de Sainctelettesquare, op de Akenkaai, van 15 tot 23u. De volledige line-up vindt u onderaan het bericht. Alle info vind je ook op http://brusselbrost.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here