Zeehondenfonds zoekt adoptanten

Langs de hele kust van Nederland, België, Frankrijk en Engeland is een netwerk opgezet door de diverse opvangcentra. Het netwerk bestaat voor het overgrote deel uit vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn getraind door de verschillende opvangcentra voor het opvangen en het verlenen van de eerste hulp bij gestrande zeezoogdieren zoals zeehonden, bruinvissen en dolfijnen. De Gentse afdeling is beter gekend als De Groene Horizont en wordt geleid door mevrouw Peirsman. Aangezien de afdeling nu welgeteld 15 jaar bestaat wil men ter gelegenheid van die verjaardag 15 zeehonden adopteren. Voor 13 dieren is dat al gebeurd maar er wachten nog 2 zeehonden op adoptie.

Mevrouw Peirsman: "De verzorging van een gekwetst dier kost snel 500 euro maar de vreugde om na een verblijf in de zeehondencrèche weer eens een dier vrij te laten compenseert dit ten volle". Wie nu 500 euro over heeft om een zeehond te redden krijgt daar wel wat voor in de plaats. De adoptant mag zelf een naam voor het dier kiezen en wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van zijn zeehond. Bezoek is toegestaan en bij de vrijlating mag de adoptant twee mensen uitnodigen om samen de zeehond persoonlijk zijn vrijheid terug te geven.

Maar men kan natuurlijk ook lid worden van de vereniging door 15 euro te storten op rekening 390-0194032-87 van De Groene Horizont. Giften vanaf 30 euro zijn fiscaal aftrekbaar. Meer informatie is te verkrijgen bij Mevrouw Peirsman, Ferdinand Lousbergkaai 15m te Gent of 09/225.67.98. Website: http://www.degroenehorizon.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here