Bert Wollants wil slapende energieklanten wakker maken

Kamerlid en energiespecialist Bert Wollants van de N-VA gaat niet akkoord met het voorstel van minister Vande Lanotte om de tarieven van de standaardleveranciers drastisch te verlagen. “Op deze manier zullen de huishoudens die dat nu niet gedaan hebben, nooit bewust voor een leverancier kiezen”, zegt Wollants.

Gezinnen die sinds de vrijmaking van de markt niet zelf voor een leverancier kozen, zitten automatisch bij de standaardleverancier aan prijzen die een stuk hoger zijn dan wat met een contract te bedingen valt. Minister Vande Lanotte stelt nu om deze tarieven fors te verlagen. “Geen goed idee”, zegt Bert Wollants, “Dit lijkt mij de beste garantie dat die klanten nooit een leverancier zullen kiezen”.

Volgens Wollants moeten ook deze slapende klanten bewust gemaakt worden van het aanbod op de markt. De slapende klanten maakten op 1 januari van dit jaar zo’n 10,17 procent uit van alle Vlaamse huishoudens. De N-VA stelt dan ook voor het huidige systeem af te bouwen tegen 1 maart 2013 om de markt mobieler te maken. “Zo maken we meer mensen bewust van de keuzes die ze kunnen maken en bevorderen we de concurrentie op de markt, met een groot effect op de eindprijs voor die consumenten”, zegt Wollants.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here