Jobdag – Vrouwen kunnen hun mannetje staan als bewakingsagent

Vrouwen kunnen ook hun mannetje staan als bewakingsagent weten ze bij G4S, daarom organiseren ze op zondag 23 september een eerste ‘Lady Security Jobday’. Op deze manier wil het bedrijf vrouwen warm maken voor het beroep van bewakingsagent. Tijdens verschillende workshops en demonstraties worden verschillende functies toegelicht. G4S werft jaarlijks tussen de 600 en de 1000 medewerkers aan, en wil diversiteit onder zijn medewerkers volop promoten.

Deze jobdag vindt plaats tussen 10 en 15u in het trainingscentrum van G4S in Asse. Vrouwen die willen kennismaken met de mogelijkheden die de bewakingssector hen biedt, worden er uitgenodigd en kunnen er deelnemen aan allerlei workshops. Deze workshops houden verband met de verschillende opleidingen en carrièremogelijkheden binnen G4S. Zo zijn er onder meer sessies rond EHBO, conflicthantering en brandbestrijding, en krijgen de deelnemers er alles te horen over bewaking op de luchthaven.

Niet onbelangrijk is dat zij daarnaast ook kunnen praten over de jobervaringen met enkele G4S-ambassadrices. Deze ambassadrices werken al geruime tijd bij G4S in verschillende activiteiten en kunnen beter dan wie ook uitleggen wat een job als bewakingsagente in de praktijk betekent. Naast Minister van
Werk Monica De Coninck, steunen ook het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, de VDAB, ACTIRIS en FOREM het initiatief van G4S.

Vrouwen kunnen hun mannetje staan, dat staat vast. Maar G4S stelde vast dat er toch nog heel wat schroom en vooroordelen bestaan over een job als bewakingsagent. Vaak denken vrouwen dat een dergelijke job niet voor hen geschikt is wegens “te mannelijk”, een gebrek aan kracht etc. Op dit moment is slechts 18% van het aantal bewakingsagenten bij G4S vrouw. Net omdat G4S wil staan voor een evenwichtig en divers personeelsbestand, organiseert het deze dag. “Wij werven jaarlijks een kleine 1000 medewerkers aan en zijn voortdurend op zoek naar betrouwbare en gemotiveerde medewerkers”, zegt Jean-Paul Van Avermaet, Managing Director van G4S België.

Trainingscentrum van G4S, gelegen op het domein van het PIVO
Poverstraat 75, 1731 Asse
Inschrijven kan via www.G4S.be/ladies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here