Tim Smolders en Daelemans organiseren Foot Volley

De twee voetballers Björn Daelemans(ex-Verbr.Geel) en Tim Smolders(ex-Club Brugge) organiseren op 27 mei 2006 de eerste editie van de Foot Volley Geel -Cup! Dat is een footvolley-toernooi met heel wat bekende topvoetballers zoals o.m. Timmy Simons, Karel Geraerts, Hans Cornelis, Rocky Peeters,… Voor dit evenement zijn ze ook gestart met een website, waar elke deelnemer zich kan inschrijven en informeren.

Foot Volley is in België een nieuw initiatief, maar is een eenvoudig spel om te beoefenen. Met een team van drie spelers, voldoende zand, lijnen, een net en een speciale bal kan je al van start. De afmetingen van het veld bedragen 8 meter breed en 16 meter lang. Het net hangt in het midden, zoals bij volleybal, en is ongeveer 2 meter hoog.

Serveren doe je vanop de grond en van achter de achterlijn. Je mag met zand een hoopje maken om van daaraf te serveren met je voet. De bal mag de netband bij het serveren raken. De ontvangende partij mag de bal direct maar bij voorkeur in maximaal drie balcontacten terugspelen, waarbij iedere speler de bal maar één keer mag raken. De bal voor jezelf 'hooghouden' is bijvoorbeeld niet toegestaan. Je mag alle lichaamsdelen gebruiken, behalve je armen en handen. Verder mag je tijdens de rally het net niet aanraken. Website : www.footvolleygeel.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here