Met de Belgian Boat Show van wal

De Belgian Boat Show, van 11 tot 19 februari in Flanders Expo, is uitgegroeid tot een veelzijdige concentratie van watersport, watertoerisme en waterrecreatie. De Belgian Boat Show is bovendien de enige plaats die bedrijven, organisaties, ervaren watersporters en geïnteresseerde neofieten samenbrengt. Iedereen wil maximaal genieten van zijn vrije tijd, dus ook van zijn verblijf op zijn boot, al of niet op een exotische bestemming. Het aanbod aan motor- en zeiljachten is meer dan representatief en het toeristische aanbod blijft stijgen. En steeds meer verhuur- en charterbedrijven brengen een mooi pallet aan bestemmingen en huurmogelijkheden. De nog grotere zeilsteiger toont pareltjes van zeiljachten.

Men kan er ook kennis maken met de charmes van gastland Spanje. Valencia wordt binnenkort het strijdtoneel van de America's Cup vanwege van de stabiele weerscondities, de garantie op constante wind en de beschikbaarheid van de wedstrijdbanen op 15 minuten van de haven. Maar de regio heeft de watersportliefhebber nog heel wat meer te bieden. De bakermat van de paella is een indrukwekkend charme offensief begonnen om een symbiose te maken van zijn historisch erfgoed en een nieuwe architecturale ontwikkeling. De regio wil zich als 'city trip'-bestemming op het niveau van Madrid en Barcelona plaatsen. America's Cup management becijferde dat het evenement, waarvan de finale in juli 2007 plaatsheeft, goed bereikbaar is voor de 300 miljoen Europeanen.

De Belgian Boat Show engageert zich ook om lichaamsbeweging op en in het water te stimuleren. In samenwerking met BLOSO en alle watersportfederaties zal Hal 4 opnieuw worden omgebouwd tot een levendig initiatieparadijs waarin de jeugd voor het eerst kennis kan maken met de diverse disciplines: zeilen, waterski, roeien, kano- en kajakvaren, diepzeeduiken, zeilwagenrijden, tot en met het reddingzwemmen. Daarom wordt een waterpartij gerealiseerd van 20 x 30 meter. Waterfun is daarnaast ook de aanzet tot de Watersportdag. Bovendien is Peter Laureyssens eregast op Belgian Boat Show. Met zeven overwinningen van de negen wedstrijden die de Transat 650 vooraf gingen. Het kan niet anders of Peter Laureyssens is de eregast op deze Belgian Boat Show.

In het kort berichten over een evenement van deze omvang is echter onmogelijk. Een bezoek is dan ook de aangewezen weg om een totaalbeeld te krijgen van het aanbod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here