Spotprenten van Mohammed ontketenen volkswoede

Volgens het ANP zouden enkele tientallen bewapende radicale Palestijnen het kantoor van de Europese Unie (EU) omsingeld hebben. De oorzaak zou liggen door de publicatie van Deense spotprenten over de profeet Mohammed, die ook inmiddels al in verschillende Europese kranten zijn afgedrukt.

Het Palestijns Verzetscomité en de Al Aqsa Martelaren Brigades dreigen met aanslagen op buitenlanders die afkomstig zijn uit landen waar de spotprenten van Mohammed zijn afgedrukt. Dat zijn tot nu onder meer landen als Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Nederland. Expliciet werden overigens alleen Noorwegen, Denemarken en Frankrijk gewaarschuwd. Deze landen behoren bovendien hun consulaten en andere kantoren in de Palestijnse gebieden te sluiten. Noorwegen vindt de dreiging zo serieus, dat het zijn consulaat reeds gesloten heeft.

In een Jordaans blad zijn de spotprenten inmiddels ook afgedrukt. Zo staat te lezen in het weekblad Al-Shihan. ''Moslims in de wereld, wees redelijk'', staat er bij de afbeeldingen van onder andere de profeet met een bom in zijn tulband. ''Wat roept meer vooroordelen op tegen de islam, deze karikaturen of foto's van gijzelnemers die voor de camera de keel van hun slachtoffer doorsnijden of een zelfmoordenaar die zichzelf opblaast tijdens een bruiloft in Amman?''

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here