SP.A-Aalst wijzigt lijst op de valreep voor Turkse kandidaat.

Aalst. (redactie) Voor de tweede keer brengt sp.a-Aalst een wijziging aan haar oorspronkelijke lijst aan. Anja de Bundel, directrice van Horizon en geen onbekende in vrijzinnige middens, schuift van 9 door naar 8. Haar plaats wordt ingenomen door een nieuwe Turkse kandidate. Kader Oz, die dus op 9 komt. Eerder was er een wijziging aan de lijst, na het terugtrekken van Johan Van Biesen.

Voorlopig geeft sp.a Aalst geen verklaring over de nieuwe kandidate. Later deze week volgt er misschien een mededeling. De communicatiepolitiek loopt in het Volkshuis op de Houtmarkt voor het moment niet zoals we van een beleidspartij mogen verwachten.

Hoopt sp.a Aalst met deze kandidate toch de Turkse stemmen aan boord te houden, die ze na het wippen van Fatmagül Bilge (met hoofddoek) dreigden te verliezen?  Woensdag laat lijsttrekker Ann Van de Steen haar op het migrantendebat vervangen door Dylan Casaer, de rode schepen bevoegd voor integratie.

Allochtonen en de sp.a Aalst, het is blijkbaar een moeilijk verhaal om de beide vleugels binnen de socialistische beweging te verzoenen. Aan de toog van het Volkshuis geeft ieder zijn waarheid.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here