Belg.be wordt maand na maand populairder.

Aalst. (redactie) 31.857 bezoekers kende Belg.be de afgelopen maand. Ondanks de vakantietijd, toch een stijging met 4.000 bezoekers ten opzichte van juli. Deze bezoekers lazen samen 104.283 artikels. 

Hiermee zit Belg.be ruim boven de vooropgestelde verwachting. Zeker als we rekening houdend dat veel instellingen en verenigingen, webjournalistiek nog steeds als tweederangs bekijkt.

Het is een andere wijze van nieuws vergaren. Een webartikel laat je niet op het salontafeltje liggen zoals een stukje uit de krant of reclameblad. Het is wat ons betreft ook geen alternatief. Het is een aanvulling.

Belg.be is zich bewust dat de krant niet zal verdwijnen. Een gedrukte krant heeft nog steeds iets. We hebben geen probleem dat toe te geven. Maar een webkrant is een medium die toelaat het nieuws snel en anders te bekijken.

En we zijn ons bewust dat de tijd niet altijd even snel gaat. Als je weet dat er in een stad als Aalst vandaag nog schepenen zijn die het nieuwsoverzicht dagelijks missen, omdat ze het van de dienst communicatie digitaal krijgen aangeleverd. Het vraagt een andere manier om met het nieuws om te gaan. Een papieren nieuwsoverzicht bekijk je nu eenmaal op een andere manier.

Dat Belg.be meer lezers en klanten heeft tijdens de kantooruren, voedt de mening dat veel bedienden achter hun kantoorcomputer tijdens de koffiepauzes het nieuws raadplegen. Tijdens de weekends, zakt het aantal gebruikers met 1/4.

De redactie denkt na over hoe we Belg.be in de toekomst kunnen verbeteren. Artikels spreiden over de dag, of een ochtend en avondversie? Speciale reeksen tijdens de weekends? Laat het ons weten. redactie.aalst@belg.be. (ook voor wie niet in Aalst woont)

Het wordt wennen aan zoveel klanten… maar Belg.be is dankbaar om de vele trouwe lezers en volgers. Vooral in het Gentse, Aalsterse en Brusselse hebben we onze trouwen volgelingen. (mas)

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here