Vlaams Belang nodigt Hirsi Ali uit tot een gesprek

De Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali pleitte tijdens een debat van de links-liberale denktank Liberales voor een verbod van het Vlaams Blok (sic), omdat de partij heel sterk zou lijken op "extremistische moslims zoals die van de Hofstad-groep". Dit is in slechte aarde gevallen bij het Vlaams Belang.

Hierop stuurde Frank Vanhecke een open brief naar mevrouw Hirsi Ali met tevens een uitnodiging voor een gesprek. Ook Rita Verdonk – minister van Vreemdelingenzaken en minister Verhofstadt kregen een veeg uit de pan. (We hebben deze open brief wel wat ingekort, maar de hoofdpunten zijn duidelijk aanwezig.)

Waarde mevrouw Hirsi Ali,

Uit de Vlaamse pers vernamen we dat U pleit voor het verbieden van het Vlaams Belang. "Die partij lijkt heel sterk op extremistische moslims zoals die van de Hofstad-groep," citeert Gazet van Antwerpen. De bewuste uitspraak werd opgetekend tijdens een debat van Liberales, de links-liberale denktank van de VLD. Met alle respect, maar dat vraagt om een wederwoord. We gaan hier niet onder stoelen of banken steken dat wij altijd een flinke boon voor U hebben gehad. De moed waarmee U in Nederland het integratie- en islamdebat voert en heilige huisjes sloopt, dwingt bewondering af. Ach, waarom hebben wij in Vlaanderen geen (allochtone) rebellen zoals U?

Uw partijgenote Rita Verdonk – minister van Vreemdelingenzaken en Integratie – wil dat allochtone criminelen zonder pardon het land worden uitgezet, ook voor een klein misdrijf. Is Verdonk nu een gevaarlijke extremiste?Mevrouw Hirsi Ali, U vergist zich als U een gelijkenis ziet tussen de beruchte Hofstad-groep en het Vlaams Belang. Wij hebben nooit en nergens opgeroepen tot geweld. Wij knutselen geen bommen in elkaar, bedreigen geen politici met de dood of plannen geen moordaanslagen. Wij pleiten alleen – net als U en Geert Wilders – voor gezond verstand en een ander vreemdelingenbeleid. Weg van de struisvogelpolitiek, van het noodlottig gepamper, het politiek correcte pappen-en-nathouden, censuur en zelfcensuur. Streng maar rechtvaardig. Dat is toch ook wat U wil, niet?

Liberales doet de waarheid geweld aan door ons in dezelfde zak te stoppen als de Hofstadgroep. Niet wij bedreigen de democratie en willen het debat over de multiculturele samenleving in de kiem smoren. Die bedenkelijke rol is bij ons weggelegd voor de VERhofstadt-groep! Niet met doodsbedreigingen of kogels, maar met politieke schijnprocessen.

Mevrouw Hirsi Ali, het is U vergeven, maar U vergist zich niet alleen van bondgenoot maar ook van vijand. En dat vinden we erg jammer. Zonder Vlaams Blok of Vlaams Belang was er in België immers nog altijd geen sprake van een integratiedebat. Een partijverbod is dan ook het laatste wat dit land nodig heeft. Bij deze nodigen wij U graag uit voor een gesprek met de partijtop van het Vlaams Belang om bestaande misverstanden en vooroordelen uit de weg te ruimen. Voor het overige wensen wij u trouwens alle succes toe met uw moedige strijd voor onze Europese waarden en vrijheden.

Hoogachtend,
Frank Vanhecke
Voorzitter Vlaams Belang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here