Poezenboot maakt weer water

Pech blijft de poezenboot Caprice achtervolgen. Dinsdagnamiddag werd de brandweer opgeroepen omdat er meer dan een meter water in het motorcompartiment stond. Dierenactiviste Mieke Schuddinck is er het hart van in: "Het is onbegrijpelijk. De boot werd in het droogdok volledig geïnspecteerd en pas gisteren kregen we de nodige attesten". Een van de mogelijkheden is de manier waarop de slepers de boot terugbrachten naar Gent. Minstens één keer sloeg het schip heel hard tegen een obstakel aan.

Mieke Schuddinck bleef niet bij de pakken zitten. Nog voor de brandweer ter plaatse wam was men begonnen met het leegpompen van het ruim. Duikers van de brandweer stelden een roestplek in de romp vast. Het was daar dat het water gestadig naar binnen sijpelde. Verdere expertise de komende dagen moet de exacte oorzaak van het lek bepalen.

De laatste maal dat de poezenboot water maakte was eind november 2005. Op 7 december werd de poezenboot naar een droogdok in het Nederlandse Sluiskil gesleept. Daar bleef hij ongeveer een maand liggen. Het is nu juist 2 weken dat de poezenboot weer op zijn plaats ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here